Technisch Advies

We doen niet alleen ontwikkelwerk, maar we hebben er ook nog eens ontzettend veel verstand van. Deze kennis delen we graag met onze klanten. Voor al je grote en kleine softwarevragen kun je bij ons terecht voor advies. Hieronder een greep uit de vraagstukken waar we je bij kunnen helpen:

Techniek

Waarom is mijn website/shop/app traag en hoe kan dat opgelost worden?
Langzaam reagerende software is de grootste ergernis in het gebruik van software. Het brengt stress op de werkvloer en verlaagt de conversie van je online dienst. Wij kunnen voor je onderzoeken wat de oorzaak van het performance probleem is en wat je kunt doen om het te verhelpen. Indien gewenst lossen wij het ook voor je op.
Er zit een storende bug of foutmelding in onze software. Waar ligt het aan?
Alle software bevat bugs. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Soms valt er mee te leven, maar in andere gevallen kost het je klanten. Vraag je maar eens af wat het je zou kosten als een kwart van je klanten opeens niet meer kan afrekenen in je webshop. Wij sporen de fouten voor je op en geven je advies over hoe je het op kunt lossen. Uiteraard kunnen we de oplossing ook direct voor je implementeren.
Wat is de beste techniek om ons nieuwste business idee in te ontwikkelen?
Stel je voor, je hebt een geweldig idee voor een nieuwe online dienst. Waar begin je? Welke technieken zet je in? Een foute ontwerpbeslissing kan je later maanden extra werk kosten, en dat is natuurlijk sneu geld. Met onze jarenlange ervaring in het ontwerpen van software voor allerlei platformen kunnen we je begeleiden in de eerste stappen van je ontwikkelproces. Ook het compleet implementeren van je nieuwe idee behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Privacy en veiligheid

Voldoet mijn bedrijf aan de regels van de AVG en GDPR?
Er zijn tegenwoordig een hoop privacyregels waar een softwareproduct aan moet voldoen. Helaas is de realiteit dat veel websitebouwers met een creatieve opleiding mooie sites kunnen maken, maar te weinig weten van de technische zaken waardoor slecht om wordt gegaan met persoonsgegevens. Wij hebben ervaring met het beveiligen van bedrijven die werken met duizenden identiteitsbewijzen en kunnen jou begeleiden in het veilig omgaan met je klantgegevens.
Is onze online dienst veilig genoeg?
In het nieuws komt regelmatig voorbij dat bedrijven gehackt worden en dat bedrijfskritische gegevens voor het oprapen liggen. Vaak gaat het gepaard met goedkope ontwikkelaars en outsourcing naar het buitenland. Dingen moeten snel af en hierdoor is er geen aandacht voor het veilig opzetten van servers en databases. Simpelweg een SSL-certificaat aanschaffen betekent nog niet dat je veilig bent. Door middel van een broncode review of penetration test kunnen wij voor je controleren of jouw online dienst veilig genoeg is. In het geval dat de beveiliging niet optimaal is vertellen we je wat je het beste kunt doen om dit op orde te krijgen. Indien gewenst lossen wij dit direct voor je op.
Wat kunnen we doen om het riciso op gegevensverlies te verminderen?
Stel je voor, je bedrijfsgegevens staan in "de cloud". Dan is het altijd beschikbaar toch? Ervaring leert dat ook online diensten storingen hebben en door je afhankelijkheid hiervan loop je een groot risico. Wij kunnen je advies leveren over hoe je back-ups maakt van deze gegevens en in geval van calamiteiten minder risico op gegevensverlies loopt.

Ondersteuning

Help! We hebben een storing en komen er zelf niet uit!
Je online dienst werkt opeens niet meer en je eigen ontwikkelaars komen er niet uit. Een extra paar ogen kan in dit geval wonderen verrichten. Door onze ervaring met een breed scala aan systemen en architecturen kunnen we je snel uit de brand helpen.
Waarom is onze site niet vindbaar op Google?
Je website is helemaal geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar toch komen er nauwelijks bezoekers op je site. Vaak is je site inhoudelijk goed, maar mankeert er op het technische vlak nog iets. Wij kunnen voor je in kaart brengen waar het mis gaat en hoe het is op te lossen.
Is deze sollicitant/freelancer een competente software engineer? (voor startende ondernemers)
Een vaak genoemde ergernis van onze klanten is dat ze voordat ze ons inschakelden een ontwikkelaar in dienst hadden die achteraf gezien niet geschikt was voor de klus. Maar zelf had de klant niet de juiste kennis in huis om dit vooraf goed te kunnen beoordelen. Wij kunnen je begeleiden in het sollicitatietraject zodat jij zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Advies nodig?

Stel ons je vraag en wij helpen je zo snel mogelijk verder zodat jij door kunt gaan met het werk dat je leuk vindt.

Neem contact op

Codelle

Experts in Ruby on Rails, mobiele apps en cloud computing.

Neem contact op

  • Ruiterskwartier 119-A
    8911 BS Leeuwarden
    (alleen op afspraak)
  • info@codelle.com
  • KVK nr. 01162001